No public Twitter messages.

Facebook
RSS

Archive for the ‘Φυσικά…Καλλυντικά’ Category

Πολύ ενδιαφέρον και αναλυτικό βίντεο για το πώς αφαιρούμε το ζελέ της Αλόης Βέρα, χωρίς να τραυματίσουμε το φυτό.   Share the post «Πώς αφαιρούμε το τζελ από το φύλλο της Αλόης» FacebookTwitterGoogle+E-mail Follow @e__tsi

Τα οφέλη της αρωματοθεραπείας είναι ευρέως διαδεδομένα και συνδέονται με τη δύναμη που προκαλούν στις αισθήσεις μας. Οι ανθρώπινες αισθήσεις ασκούν μια απίστευτη δύναμη και επηρεάζουν τη σκέψη, τη διάθεση και άλλες εγκεφαλικές λειτουργίες. Οι αισθήσεις μας συνεργάζονται και υποστηρίζουν την αντίληψη που έχουμε για τον κόσμο. Χωρίς αμφιβολία η πιο ισχυρή αίσθηση είναι η όσφρηση! Τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτουμε και πάλι τη δύναμη των αιθέριων ελαίων. Πλέον τα βρίσκουμε  [ Read More ]

Το μοναδικό σχήμα και η ασυνήθιστη ομορφιά της είναι οι λόγοι που η ορχιδέα θεωρείται το κόσμημα των λουλουδιών. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια και η φήμη της εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Αντιπροσωπεύει την αγάπη και την σπάνια ομορφιά. Επίσης, συμβολίζει την πολυτέλεια και τη δύναμη. Υπάρχουν γύρω στα 30.000 διαφορετικά είδη ορχιδέας. Παλιότερα θεωρούνταν εξωτικό λουλούδι, αλλά η ορχιδέα έχει την ικανότητα να μεγαλώνει σε οποιοδήποτε  [ Read More ]

Τα φυτικά έλαια ή έλαια βάσης εξάγονται από διάφορα μέρη των φυτών. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ιδανικά για την υγεία της επιδερμίδας, αφού χαρίζουν την απαραίτητη τροφή και ενυδάτωση. Xρησιμοποιoύνται απευθείας πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου ή του σώματος και στα μαλλιά και εμπλουτίζονται με αιθέρια έλαια. Είναι τελείως αγνά και δεν προκαλούν ερεθισμούς ή άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες. Πώς χρησιμοποιούνται Τα έλαια βάσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτούσια για  [ Read More ]

Ο Καολίνης είναι μια ουσία παρόμοια με το talk, με καλύτερες ιδιότητες απορρόφησης των εκκρίσεων του δέρματος (σμήγμα, ιδρώτας) και προσκόλλησης στην επιδερμίδα. Μπορούμε επίσης να τον βρούμε και με την ονομασία κινέζικος πηλός. Πρόκειται για μια ουσία που υπάρχει στη φύση. Το kaolin πήρε το όνομα του λόφου στον οποίο βρέθηκε στην Ανατολική Κίνα ως πηλός. Χρήσεις: Κυρίως στα χρώματα, κεραμικά, τσιμέντο, στο χαρτί, στην πορσελάνη, στα ελαστικά μελάνια,  [ Read More ]

Αλόη και τριχόπτωση

H  τριχόπτωση είναι μία από τις πιο συχνές παρενέργειες διαφόρων φαρμάκων, όπως αυτών που είναι κατά της χοληστερίνης, του έλκους, της αρθρίτιδας, της κατάθλιψης, και της υπέρτασης. Άλλοι λόγοι για τους οποίους χάνετε τα μαλλιά σας είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω ορμονικών διαταραχών, όταν κάνετε δίαιτα λόγω διατροφικής ανεπάρκειας βιταμινών, πρωτεϊνών, όταν υπάρχει κληρονομική προδιάθεση. Αυτοί είναι ορισμένοι λόγοι για τους οποίους αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της τριχόπτωσης. Η αλόη είναι μια πολύ αποτελεσματική λύση,  [ Read More ]

Είναι πολύ σημαντικό πάντα να καθαρίζετε την επιδερμίδα με Αλόη πριν εφαρμόσετε Αλόη, καθώς το να την αναμειγνύετε με προϊόντα άλλων εταιρειών που μπορεί να περιέχουν βλαβερά χημικά συστατικά μπορεί να προκαλέσει κάποια αντίδραση στην επιδερμίδα σας. Αυτό συμβαίνει γιατί η Αλόη είναι η μόνη γνωστή ουσία που έχει τη φυσική ιδιότητα να εισχωρεί μέσα στο δέρμα. Εάν τα προϊόντα αναμιχθούν και ένα καθαριστικό προϊόν άλλης εταιρείας περιέχει βλαβερά συστατικά,  [ Read More ]

Δεκάδες αν όχι εκατοντάδες έρευνες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα επικίνδυνα χημικά που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά και τις κρέμες που κυκλοφορούν σήμερα. Το πλέον σημαντικό είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτά, δεν αναγράφονται καν στη συσκευασία του προϊόντος, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μην μπορεί να προστατευθεί, ακόμη κι αν το θέλει. Η επιστημονική κοινότητα κάνει έκκληση στις μεγάλες εταιρείες καλλυντικών να αλλάξουν τη σύσταση των προϊόντων τους,  [ Read More ]

Είναι δενδρύλλιο που φτάνει έως 2 μέτρα. Τα άνθη του είναι κίτρινα και εμφανίζονται τους μήνες Ιανουάριο ή Φεβρουάριο. Είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οι ινδιάνοι της Βόρειας Αμερικής το χρησιμοποιούσαν για τις στυπτικές του ιδιότητες. Στην Ελλάδα υπάρχουν 3 είδη (Hamamelis japonica, Hamamelis virginiana και Hamamelis arborea). Το βότανο δρα ως στυπτικό. Διατίθεται συχνά με την μορφή αποστάγματος Αμαμηλίδας, ή χρησιμοποιούμε το  [ Read More ]

Το όνομά της προέρχεται από το λατινικό ρήμα lavare, που σημαίνει “πλένω”. Υπάρχουν πολλές χρήσεις του ελαίου λεβάντας, μία όμως από τις πιο δημοφιλής είναι ως συστατικό σε προϊόντα σώματος,  αφροντούζ ή κρέμες, λόγω των ενυδατικών και καταπραϋντικών ιδιοτήτων της. Βάζοντας στο σώμα μας μία κρέμα με αιθέριο έλαιο λεβάντας, είναι από μόνο του μια χαλαρωτική πράξη. Όχι μόνο ενυδατώνει το δέρμα, αλλά μπορεί να προσφέρει τη χαλάρωση που χρειαζόμαστε  [ Read More ]

Πώς χρησιμοποιούμε το ζελέ αλόης? Ιδού μερικές ιδέες

Παρακολουθήστε το βίντεο...   [embed]https://www.facebook.com/MetDaanCreative/videos/2180212738876002/[/embed]  

Νέες έρευνες για τη δράση του φυλλικού οξέος

Μελέτη Αμερικανών επιστημόνων διαπίστωσε ότι το φυλλικό οξύ είναι ο ...

Με πόσα βήματα τη μέρα θα βελτιωθεί η υγεία σας;

Το γρήγορο βάδισμα είναι πιο ωφέλιμο για την υγεία της καρδιάς από το τρέξιμο, ...

Καλλυντικές κρέμες για ώριμα δέρματα

Με την πάροδο των ετών το δέρμα μας τείνει να ...

Γιατί κοιμόμαστε λιγότερο μεγαλώνοντας;

Αυτό που οι ηλικιωμένοι χαρακτηρίζουν σαν αϋπνία, μπορεί να είναι ...